pARTi- exhibition

pARTi,NOWHERE,MIAMIVICETEAM

















De pARTi party is de opening van een expositie door jong talent uit Nowhere’s art productiegroep pARTi in de Amsterdamse Chiellerie op 27 november a.s. Tijdens dit expo weekend zal een bijzondere meubel/gebruiksvoorwerpenserie tentoongesteld worden. De serie is de afgelopen maanden gemaakt door zes jonge pARTi girls. Tegelijk wordt een begeleidende publicatie gepresenteerd, en zullen er verschillende performances te zien zijn die een relatie hebben met het geëxposeerde. Met alle dingen die tentoongesteld staan, kun je iets doen. Als bezoeker kun je je sporen achterlaten.

De pARTi people zijn: Kiki van Caspel, Zindzi Zwietering, Aloë de Vries, Fay Mensink, Camille Parthesius en Anna van Lingen. Zij hebben zich een half jaar lang ondergedompeld in beeldende kunstprocessen onder leiding van Tobias Krasenberg (GRA prijs grafisch ontwerpen) en Jorge Bakker (Sandberg Instituut) die samen het MIAMIVICETEAM vormen. Ze hebben verschillende beeldend kunstenaars en ontwerpers ontmoet in dit talentontwikkelingstraject, beginnend bij meer vrije kunstenaars steeds meer richting toegepaste ontwerpers.

Betrokken gastdocenten waren:
Q Hisashi Shibata uit Japan: maakt objecten op het randje van mode, performance en sieraden.
Nina Boas- uit Amsterdam, Rotterdam, Frankrijk: zij doet performances, maakt installaties en tekeningen
Roabot- straatkunstenaar uit Gent, België: hij verrijkt steden met zijn geschilderde dieren.
Saron Paz– Israel: zit op het randje van gebruiksvoorwerpen, interventies en kunst.

pARTi
deed het afgelopen half jaar projecten en performances samen en ontwierp uiteindelijk zelf meubels en gebruiksvoorwerpen, die een bijzondere relatie met de gebruiker veroorzaken. Zij communiceren frequent met elkaar via http://partinowhere.blogspot.com. Voor meer info kijk op: www.chiellerie.nl en www.nowhere.nl.


pARTi- de Party 27 nov. 17.00
pARTi, de expositie: 28 & 29 nov. 14.00-18.00
de Chiellerie, Raamgracht 58, Amsterdam

No comments: